Michael Vanthourenhout wil titel verlengen in Berencross: “Deze cross ligt me wel”

 

 ©  BELGA

In het seizoen 2020-2021 was er geen Berencross in Meulebeke. Daar werd toen wel het Belgisch kampioenschap georganiseerd, met Wout van Aert als eindlaureaat. Zo is Michael Vanthourenhout de laatste eigenlijke winnaar van de Berencross.

Bron: BELGA

Hij start zaterdag dan ook als favoriet. Bij dat kransje behoren ook zijn teamgenoten Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Laatstgenoemde gaat voor een vier op vier nadat hij eerder al de crossen van Lokeren, Beringen en Bredene op zijn naam bracht. Voorts zijn ook Daan Soete en Quinten Hermans van de partij en maakt Toon Aerts zijn rentree na een korte stage.

“Ik rijd dit weekend enkel in Meulebeke. Gieten laat ik bewust schieten. Er komt een drukke periode aan, mede door de hervorming van de wereldbeker, en dan moet men nu eenmaal keuzes maken. Wanneer we terugkomen van Amerika is het bijna elk weekend cross en dan is er nog de kerstperiode”, stelt Michael Vanthourenhout.

 De 27-jarige Vanthourenhout is de titelverdediger in de Berencross. “Het is een cross die me wel ligt. Veel draaien en keren, technisch en op sommigen stroken kan je goed doorvlammen. Het seizoen is redelijk goed begonnen met een derde plaats in de Rapencross van Lokeren. Over Beringen gaan we best zwijgen”, lacht de veldrijder. “In Limburg kende ik materiaalpech. Ik moest nog een heel eind lopen tot boven vooraleer ik aan de materiaalpost zou komen. Een goede uitslag was helemaal niet mogelijk meer geweest dus gaf ik er noodgedwongen voortijdig de brui aan. Vorige week in Bredene stond ik met een derde plaats weer op het podium.” 

“Ik ben tevreden, maar het gevoel is er nog altijd niet zoals ik zelf wens. Bovendien werd ik deze week wat ziek. Het is de periode van lichte kwaaltjes. Normaal gezien zou ik hier niet te veel last van mogen hebben. Laat ons dat vooral hopen want ik wil nog wel eens schitteren in Meulebeke”, besluit Vanthourenhout.

Het programma van de Berencross: 

16u15: Dames elite

17u30: Elites en beloften.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten