Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “intieme versie” van Hertog Jan in Antwerpen
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens — © Jan Van der Perre
Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd.
In 2018 kondigden De Mangeleer en Boudens de sluiting aan van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. Het duo wilde ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken.
Intussen opende de Hertog Jan Restaurant Group L.E.S.S. Eatery in Brugge, dat met chef Ruige Vermeire na ruim een half jaar een eerste ster verzilverde. Hun restaurant Bar Bulot, dat met chef Pieter Lefevere en gastheer Maxime Depreitere focust op een klassieke keuken, zag in 2019 het licht in Brugge. In 2021 werd Bar Bulot door Gault&Millau verkozen tot “Brasserie van het jaar”.
Maar de topgastronomie bleef wenken. Bij Hertog Jan at Botanic ontvangen De Mangeleer en Boudens telkens twee weken per maand hun gasten. Het wordt een intieme zaak met 22 couverts in het historische kader van Botanic Sanctuary Antwerp, op de voormalige Elzenveld-site midden in de stad.
Hertog Jan at Botanic moet “een nieuw en spannend hoofstuk in hun gastronomische verhaal” worden, dat “hier en daar de link legt met het verleden maar gasten vooral opnieuw hoopt te verrassen”.
Het Hertog Jan team werkt volgens het Japanse principe “Omakase”. “Het is een manier van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef. Omakase betekent ongeveer ‘ik laat het aan jou over’. De chef krijgt carte blanche om te bereiden wat hij of zij op dat moment passend vindt”, luidt het.
Hertog Jan at Botanic is vanaf dinsdag 5 oktober open voor het publiek.
Lees ook
Een Thaise klassieker en jong keukengeweld: twee Gentse restaurants nieuw in de Bib Gourmand
Jamie Oliver is geen fan van kookwedstrijden, maar presenteert er nu zelf een
Weer zonnen op verre stranden, vliegtickets blijven goedkoop: hoe gaan we onze vrije tijd invullen in 2022?
Gault&Millau deelt punten uit: hier vind je de beste restaurants in jouw buurt
Video
Hoofdpunten
Nergens nog mondmaskerplicht: waar worden ze toch aanbevolen? En kan een ziekenhuis ze weer verplichten als er meer besmettingen zijn?
NAVO-baas Stoltenberg: “Poetin heeft geen plan voor vrede, hij wil meer oorlog”
Vlaamse wetenschapper ontdekt hoe je een leugenaar altijd kan ontmaskeren: “Je hoeft maar op één zaak te letten”
Belgische kreeg vijf jaar lang uitkering, maar “vergat” te zeggen dat ze op “langdurige vakantie” op Tenerife was
Zijn moppen van juryleden spontaan of niet? Jelle De Beule onthult mediageheim van ‘De slimste mens’
Beste van Plus
Amerikaanse toerist verdwaalt in Florence en parkeert Ferrari midden op beroemd plein
Vrouw verdient duizenden euro’s met haar ‘onsexy’ OnlyFans-account: “Ik poets gewoon mijn tanden en maak mijn huis schoon”
Heinz brengt tomatensaus op de markt met wodka erin
Verwarring alom: Vlaamse vrouw ontdekt dat ze huis in Spanje heeft, of toch niet?