Primoz Roglic wint razend spannende Ronde van Emilia, Remco Evenepoel wordt vijfde na knechtenwerk

Primoz Roglic heeft de Ronde van Emilia gewonnen. De Sloveen was de beste van een elitegroepje in een zeer spannende finale, waarin ook Remco Evenepoel een hoofdrol speelde. Onze jonge landgenoot verrichtte flink wat werk voor ploegmakker João Almeida, die uiteindelijk tweede werd. Evenepoel eindigde zelf nog op de vijfde plaats.

Sam Varewyck

Natnael Tesfatsion, Andrea Garosio, Giovanni Carboni, Davide Bais, Joab Schneiter, Lorenzo Milesi, Matteo Baseggio, Paul Wright en Filippo Dignani tekenden voor de vroege vlucht, maar veel voorsprong kregen ze nooit van Deceuninck - Quick-Step, dat de koers controleerde. Mauri Vansevenant opende in het peloton de debatten op 37 kilometer van het einde. Hij kreeg onder meer Clément Champoussin en Michael Woods mee en zij sloten aan bij wat nog restte van de koplopers. Het tempo lag hoog, enkel de favorieten konden nog aanpikken.

We kregen een elite kopgroep met Joao Almeida, Remco Evenepoel, Champoussin, David Gaudu, Michael Woods, Adam Yates, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Gaudu viel vooraan weg door materiaalpech. Evenepoel legde een hoog tempo op.

Met vijf renners gingen we naar de finish, een steile aankomst, want in de laatste twee kilometer ging het gemiddeld 9,4%. Ondanks een aantal aanvallen in het slot kwam het tot een sprint bergop en daarin toonde Roglic zich heer en meester voor Almeida, die kraakte in de slotmeters. Roglic volgt op de erelijst Aleksandr Vlasov op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten