Wat een ommekeer: Gianni Moscon is bezig aan indrukwekkende solo in Parijs-Roubaix, maar dan slaat noodlot twee keer toe

 

Wie gaat de heroïsche Parijs-Roubaix van 2021 winnen? Diep in de finale kan het nog steeds alle kanten uit. Gianni Moscon leek heel lang over goede papieren te beschikken: de Italiaan ging er op meer dan 50 kilometer van het einde alleen vandoor en had een voorsprong van meer dan een minuut te pakken, maar kreeg dan op korte tijd te maken met een lekke band én een valpartij.

Sam Varewyck

Moscon had een voorsprong van een dikke minuut op een achtervolgende groep met onder andere Mathieu van der Poel toen het op iets minder dan 30 kilometer van het einde misging. De Italiaan van INEOS Grenadiers kreeg te maken met een lekke achterband en het duurde even voor de volgwagen bij hem was voor een fietswissel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het tijdsverlies bleef al met al beperkt, maar het noodlot sloeg enkele kilometers nog een keer toe. Op sector 7 (Cysoing-Bourghelles) slipte het achterwiel van Moscon weg in de modder, de Italiaan kon niet meer corrigeren en belandde op zijn achterwerk. Moscon kon gelukkig snel weer verder, maar zag zijn voorsprong op de achtervolgende groep zo nog verder gereduceerd worden tot een vijftiental seconden. Uiteindelijk werd hij op Carrefour de l’Arbre gegrepen en voorbijgesneld door Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten