Allan Peiper neemt afscheid van wielersport

Allan Peiper.

Allan Peiper. © Photo News

De Belgische Australiër Allan Peiper nam in Parijs-Roubaix afscheid van de wielersport. De 61-jarige ploegleider van UAE levert al enkele jaren een strijd tegen een ziekte en kan dat niet langer combineren met de koers. “Ik heb de beslissing twee weken geleden genomen. Door de behandelingen heb ik minder energie. Ik voel aan mijn reflexen en concentratie dat ik mij moet weren om mijn job uit te uitoefenen. Het was de moment om een stap opzij te zetten.”

Bram Vandecapelle

LEES OOK. Tadej Pogacar over zijn Tour en band met Allan Peiper: “Hij heeft me veel geleerd. Meer over het leven dan over de koers”

Toch belette Peiper niet om emotioneel te zijn. “Het afscheid van de renners en de collega’s waren momenten dat ik het de voorbije week extra moeilijk kreeg. Ook tijdens de koers, maar Parijs-Roubaix is een wedstrijd waarin je geen moment de concentratie mag verliezen. Ik vind het fantastisch om na zo’n heroïsche wedstrijd te mogen stoppen. De koers heeft mijn hele leven geboeid, maar ik kijk nu uit naar de rest van mijn leven. Om te beginnen met een vakantie aan de Amalfi-kust in Italië. Het heeft er drie maanden niet geregend, maar nu wel. Ach, zo erg als in Parijs-Roubaix zal het wel niet zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten