Verloor Gianni Moscon Parijs-Roubaix door reservefiets met slechte bandendruk?

Gianni Moscon.

Gianni Moscon. © BELGA

Met een solo op 52 kilometer van de streep – in totaal reed hij 215 kilometer in het offensief – leek Gianni Moscon (27) op weg naar een kabinetstukje. Op 33 kilometer van de streep had de Italiaan van Ineos-Grenadiers nog een voorsprong van 1’15” op zijn dichtste achtervolgers, maar na een bandbreuk, fietswissel en valpartij eindigde hij alsnog vierde. Eén plek beter dan in 2017, maar toch was hij dodelijk ontgoocheld. “Als ik met deze benen en situatie niet win, hoe ga ik deze koers dan ooit wel winnen?”

Door niet lek te rijden op een niet-kasseistrook. “Na die bandbreuk wou ik zo weinig mogelijk tijd verliezen en zat ik op de limiet, waardoor ik viel.”

Nochtans leek het dat Moscon na zijn fietswissel op banden met een hogere druk reed. Op de kasseien stuiterde zijn fiets meer dan vóór de wissel en op de asfaltstroken nam hij steeds afstand van zijn achtervolgers. Volgens ploegleider Servais Knaven is die these onzin. “De bandendruk in de tubes van zijn reservefiets was precies dezelfde. Die val is te wijten aan de vermoeidheid. Jammer. Als Gianni door die pech geen veertig seconden verliest, doet hij een gooi naar de zege. Hij was een van de sterksten van de koers.”(bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten