Colbrelli krijgt 30.000 euro, Deignan amper 1.535 euro na zege in Parijs-Roubaix… en dus past haar werkgever het verschil bij

 

 ©  ISOPIX

Ondanks het succes van de allereerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix blijkt er toch nog werk aan de winkel. Zo lag het prijzengeld voor de mannen bijna twintig keer hoger dan wat de vrouwen mochten opstrijken: Sonny Colbrelli werd beloond met 30.000 euro, Lizzie Deignan kreeg amper 1.535 euro.

Wim Conings

Haar ploeg Trek-Segafredo heeft de overige 28.465 euro dan maar uit eigen zak bijgepast, meldt Eurosport. “Wij streven naar dezelfde financiële condities voor alle coureurs”, verklaart het Amerikaanse wielerteam. In totaal werd zaterdag amper 7.005 euro aan prijzengeld verdeeld bij de vrouwen, terwijl de mannen op zondag 90.000 euro mochten verdelen.

Door haar zege wordt Deignan volgens de Nederlandse krant Trouw de allereerste vrouw die haar naamplaatje krijgt in de iconische douches van Parijs-Roubaix. Dat is een eer die enkel winnaars van de Hel van het Noorden te beurt valt, maar tot afgelopen weekend werd de koers dus niet door vrouwen verreden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten