Dimitri Van den Bergh meteen onderuit in World Grand Prix darts

 

 ©  ISOPIX

Geen tweede ronde voor Dimitri Van den Bergh in de World Grand Prix darts (526.000 eur). In het Engelse Leicester moest hij in de eerste ronde met twee sets tegen één het onderspit delven voor de Engelsman Ryan Searle.

Bron: BELGA

Het was de 33-jarige Searle (PDC-30) die met een 150 uitworp door de darts van de 27-jarige Antwerpenaar brak, goed voor 3-2 setwinst. In set twee brak Van den Bergh tot twee keer toe door de darts van “Heavy Metal” Searle die het even liet afweten en de set met 3-1 verloor. In de derde en beslissende set brak “The Dreammaker” andermaal door de darts van Searle die echter meteen terug brak. Met een 12-darter kwam de Engelsman op een leg van de overwinning, waarna hij in leg vier enkele darts miste voor de overwinning. Van den Bergh prikte een 50 uitworp weg en stelde gelijk. In de beslissende leg liet hij echter vier dubbel acht worpen onbenut voor een plaats in de volgende ronde. Searle greep zijn kans en wierp dubbel tien voor een felbevochten 3-2 overwinning. Van den Bergh was zowel met een gemiddelde van 84.14 per drie darts als bij het uitwerpen beter dan Searle, doch laatstgenoemde won wel de wedstrijd.

In de World Grand Prix moet men in elke leg eerst een dubbel werpen vooraleer men verder de resterende punten mag wegprikken.

LEES OOK

Nu in het nieuws