Doek valt voor Mbaye Leye, Standard zet trainer na 3 op 15 op straat: “Er zijn ingrijpende veranderingen nodig”

 

 ©  BELGA

Mbaye Leye is niet langer trainer van Standard. De 3-1-nederlaag op het veld van KV Mechelen bleek de spreekwoordelijke druppel voor de 38-jarige trainer.

Bob Faesen

Leye volgde in januari Philippe Montanier op bij Standard. Na een sterke start, met 12 op 12, stagneerden de resultaten en slaagden de Luikenaars er niet in om Play-off 1 te behalen. Wel bereikte Standard de bekerfinale, die verloren werd van KRC Genk.

Desondanks kreeg Leye nog voor de start van PO2 een contractverlenging. Hij tekende voor twee jaar bij, al slaagde Standard er vervolgens niet in zich voor Europa te kwalificeren.

Dit seizoen startten de Rouches nog redelijk, maar de laatste weken ging het van kwaad naar erger, met als dieptepunt de kansloze nederlagen tegen Union en KV Mechelen. Maandagmorgen kreeg hij te horen dat hij mag vertrekken. Ook T2 Patrick Asselman en assistent Eric Deflandre vertrekken bij de Rouches. Eerder werd al TD Benjamin Nicaise de laan uitgestuurd.

“De huidige situatie voldoet niet aan onze verwachtingen en die van onze fervente supporters, dus er zijn ingrijpende veranderingen nodig”, klinkt het bij Standard. “Onze club zal nu zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe coach + assistent(en) om de volgende wedstrijden voor te bereiden. In tussentijd zullen de trainingen verzorgd worden door Geoffrey Valenne, Kevin Caprasse en Réginal Goreux.”

Na de interlandbreak speelt Standard op 16 oktober thuis tegen OHL zijn volgende competitieduel. Leye is na Peter Maes (Beerschot) de tweede trainer die dit seizoen wordt ontslagen in 1A.

Lees ook