Serie ‘Squid game’ is té succesvol: Netflix aangeklaagd wegens enorme piek aan internetverkeer

Netflix heeft een proces aan zijn been. De Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband klaagt de streamingdienst aan in verband met de ongezien populaire serie Squid game. Die heeft het internetverkeer in Zuid-Korea zo fors doen toenemen dat de provider nu naar eigen zeggen met een pak extra kosten opgezadeld wordt.

mtmBron: Reuters

Op 17 september verscheen Squid game, een Zuid-Koreaanse serie over een groep mensen die in een dodelijk overlevingsspel terechtkomt, op Netflix. In enkele weken tijd groeide de reeks uit tot een van de grootste hits ooit op de streamingdienst. Volgens CEO Ted Sarandos zou Squid game binnenkort zelfs Bridgerton van de troon kunnen stoten als meest bekeken serie ooit op Netflix.

Wereldwijd is de reeks een hit, maar de populariteit in Zuid-Korea is echt ongezien. Op Youtube na is Netflix nu de grootste generator van dataverkeer in het Aziatische land. Maar in tegenstelling tot andere grote spelers als Amazon, Apple en Facebook betaalt Netflix (Youtube evenmin) niet om het netwerk te gebruiken. En daar wil provider SK Broadband nu verandering in brengen. Via de rechtbank.

De provider argumenteert dat – aangezien de streamingdienst verantwoordelijk is voor een enorme piek in het internetverkeer – Netflix ook een “redelijke” prijs moet betalen voor de gestegen onderhoudskosten van het netwerk. Netflix heeft intussen gereageerd op de rechtszaak en zegt “de claim te bekijken en intussen de dialoog met de provider op te zoeken”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook