Stapje per stapje: Annemiek van Vleuten zet nu al eerste pasjes na horrorcrash in Roubaix

 

De eerste Parijs-Roubaix voor de vrouwen was er geen voor doetjes. De kasseistroken die er spekglad bijlagen richtten een waar slagveld aan. Onder de slachtoffers ook Annemiek van Vleuten, de Nederlands hield een bekkenbreuk en een gebroken schouder over aan haar doodsmak. Ondertussen is ze al aan haar (lange) revalidatie begonnen.

Martijn GoethalsBron: instagram

LEES OOK. Annemiek van Vleuten houdt ook nog gebroken schouder over aan val in Parijs-Roubaix: “Dit heb ik echt niet nodig”

Van Vleuten blijft, ondanks de pijn, toch optimistisch: “De dokters raadden me aan om gisteren al te beginnen wandelen met pijn als graadmeter. Ik begon met drie stapjes, maar vandaag stap ik al enkele meters!”

“Ik verbaas mezelf als ik zie hoe snel mijn lichaam kan herstellen. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik het medisch team van Rijnstate bij me heb om te ondersteunen.”

“In het ziekenhuis in Roubaix raadden ze me nog aan om drie weken horizontaal in bed te liggen en nu wandel ik al 40 uur na mijn crash. Ik kan misschien niet op vakantie gaan, maar ik kan wel mijn revalidatie beginnen plannen en vooruitkijken. Dat maakt een groot verschil”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten