NMBS legt extra treinen in voor Brusselse klimaatmars op 10 oktober

 

 ©  BELGA

De NMBS legt extra treinen in voor de klimaatmars in Brussel op zondag 10 oktober. Dat laat de Klimaatcoalitie weten via Twitter. Wie met de trein naar Brussel wil, kan gebruikmaken van een voordelig weekendticket.

mtmBron: BELGA

Op zondag 10 oktober organiseert de Klimaatcoalitie een grootschalige klimaatmars onder het motto “Back to the climate”. Aan de vooravond van de Europese top en de internationale klimaattop in Glasgow, hoopt de organisatie met de protestmars een duidelijk signaal te geven.

Aangezien de mars op zondag valt, kunnen deelnemers voordelig met de trein naar Brussel reizen met een ‘Weekend Ticket’. Met zo’n ticket geniet je 50 procent korting ten opzichte van het standaardtarief. Daarnaast zal de NMBS het aantal treinen van en naar Brussel verhogen.

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB maakte eerder bekend dat haar netwerk gratis zal zijn op 10 oktober tussen 12 en 19 uur. De toegangspoortjes in de metro zullen dan tijdelijk openstaan en de validators worden even op inactief gezet.

LEES OOK

Nu in het nieuws