Schoon schip bij Zulte Waregem? Stoel Francky Dury wankelt, ook CEO Eddy Cordier niet buiten schot

 ©  BELGA

Is er een paleisrevolutie op til bij Zulte Waregem? Het zou zomaar kunnen, want niet alleen het hoofd van coach Francky Dury, maar ook dat van CEO Eddy Cordier zou op het kapblok liggen in de Elindus Arena.

Tjorven Messiaen

Bij Essevee is het grote crisis na de 5-1-pandoering op het veld van Seraing. Maandagavond werd dan ook een speciale raad van bBestuur bijeengeroepen om de toekomst van trainer Francky Dury te bespreken. Ook de positie van Cordier werd in vraag gesteld.

Het ongenoegen van de fans borrelde al langer, maar bereikte zondag zijn kookpunt. Tijdens de wedstrijd zongen ze meermaals Dury buiten en bij terugkomst in Waregem wachtten ze hem en de spelerskern op aan de parking. Maar het zijn niet enkel de fans die niet langer achter de trainer staan, want ook binnen het bestuur rijzen vraagtekens. Daarom werd maandag een speciale raad van Bestuur georganiseerd om het lot van de voormalige succescoach te bespreken.

Zondagavond stond al een eerste crisisoverleg gepland, maar dat bleek blijkbaar niet genoeg. Dury zelf was niet op de hoogte van het overleg, maar hoopte vooral op duidelijkheid. Volgens bepaalde bronnen zou ook CEO Eddy Cordier zich stevig zorgen moeten maken. Cordier heeft als CEO een grote zeg in het transferbeleid. Hij zou dan ook het gelag moeten betalen van enkele geflopte transfers en het onevenwicht in de kern.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt