Directie Beveiliging van federale politie komt ruim 300 agenten tekort

 

 ©  AFP

De Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie, die alle mogelijke bewakingsopdrachten moet uitvoeren, kampt met een tekort van 330 agenten. Dat meldt La Dernière Heure. De dienst moet onder meer instaan voor de bewaking van kritieke infrastructuur zoals de kerncentrales, de luchthaven van Zaventem, de koninklijke paleizen en de militaire kwartieren van de NAVO.

mtmBron: BELGA

“Naar aanleiding van het terreurklimaat werden soldaten ingezet rond gevoelige plaatsen, zoals de grote spoorwegstations van het land, ambassades, gebouwen van het Europees Parlement, nucleaire sites, enz. Dat is niet hun hoofdtaak, daarom werd de Directie Beveiliging opgericht”, legt hoofdcommissaris Eric Delhez, directeur van de DAB, uit.

Momenteel telt de Directie Beveiliging 1.270 politiemensen. Dat moeten er uiteindelijk op termijn zo’n 1.600 zijn. “De gezondheidscrisis heeft een enorme impact gehad op de opleiding van politieagenten. Wij hebben reeds de beveiliging overgenomen van Brussels Airport, de neutrale zone in het centrum van Brussel en van zodra daar een kader voor is zullen wij ook de domeinen van de koninklijke paleizen van Laken, Brussel-Stad en Ciergnon beveiligen, net als Shape”, aldus Delhez.

De grootste uitdaging voor de eenheid wordt de beveiliging op en rond het proces van de aanslagen in Brussel, dat er in september 2022 aankomt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten