Noa Lang hoopt te mogen spelen bij Oranje: “Laten zien dat ik in België volwassener ben geworden”

 

 ©  Marcel van Dorst

Bron: BELGA, DE TELEGRAAF

Al een jaar maakt Noa Lang het mooie weer bij Club Brugge. De komende week hoopt hij ook voor het eerst in het Nederlandse shirt te schitteren. “Ik voel me goed. Dit is een mooi moment in mijn carrière”, zegt de 22-jarige Lang dinsdag in een filmpje verspreid door de Nederlandse voetbalbond.

LEES OOK. Louis van Gaal meteen duidelijk over Club-speler Noa Lang: “Provocerend gedrag moet hij bij mij niet tonen”

De voormalige Ajax-speler werd vorige week door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie voor de WK-kwalificatieduels in Letland (8 oktober) en thuis tegen Gibraltar (11 oktober). “Mijn moeder reageerde wat emotioneel. Iedereen was heel trots op mij. Ik verdiende het, volgens hen”, lacht hij. “Mooi dat het zover is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lang wil de komende dagen “het beste van zichzelf laten zien”. “Ik wil laten zien dat ik in België een volwassener jongen ben geworden. Ik ben gegroeid, als speler en als mens. Dat wil ik nu ook hier laten zien. Dat is voor mij het belangrijkste doel”, benadrukt hij. “Verder ga ik er gewoon van genieten.”

Op de vraag wanneer zijn week geslaagd zal zijn, antwoordt Lang: “Als ik twee mooie wedstrijden heb mogen meemaken, als ik heb mogen spelen en een ‘haasje’ (een cap, red) naar huis kan nemen. En een paar doelpuntjes, dat zou mooi zijn.”

Reactie Louis van Gaal? “Zou saai zijn als iedereen hetzelfde is”

En dan was er natuurlijk ook nog Louis van Gaal. De Nederlandse bondscoach was kort en krachtig toen hem werd gevraagd naar Noa Lang, die zich soms wat recalcitrant kan gedragen. “Dat moet hij bij mij niet doen”, zei Van Gaal. Lang kan er een dag later wel om lachen.

“Wat de bondscoach in de persconferentie duidelijk maakte, heeft hij mij ook duidelijk gemaakt. Dat ik die provocerende dingen niet moet doen”, aldus de 22-jarige Lang. “Het is ook een beetje wie ik ben, het zou saai zijn als iedereen hetzelfde is. Dat waardeert Van Gaal ook. Maar het moet wel op de goede manier zijn. Uiteindelijk zit ik toch bij het Nederlands elftal, dus ik zal ook wel dingen goed doen.”

Vertrokken na kritiek bij Ajax

Bij Ajax kreeg Lang een kleine twee jaar geleden tijdens een bekerwedstrijd tegen Telstar een uitbrander van trainer Erik ten Hag. “Je moet je mond houden, luisteren, gewoon doen”, zei de coach. “Hou nou eens op. Het is onze wedstrijd, niet jouw wedstrijd.” Lang vertrok niet veel later naar België en die overstap pakte goed uit.

“Ik heb die keuze toen heel bewust gemaakt. De Belgische competitie is wel een beetje vergelijkbaar met de Eredivisie, alleen is het wat fysieker en meer rennen en vliegen. In de Eredivisie is het allemaal wat technischer”, zegt Lang in Zeist. “Ik krijg bij Club Brugge veel meer vrijheid en mag een beetje ’zwerven’. Al moet ik ook mijn taken uitvoeren natuurlijk. Maar ik hoef niet de hele tijd tegen de lijn aan te blijven staan. Ik ben een speler die vanuit het niets iets kan creëren, dat kan meer vanuit een vrije rol.”

Van Gaal haalde Lang bij de nationale ploeg, óók omdat hij voor de positie van rechtsbuiten met Steven Berghuis momenteel maar één echte optie heeft. Lang speelt bij Brugge vanaf links, maar wist de bondscoach te overtuigen. “Als je een goede voetballer bent, kun je op alle posities uit de voeten”, zegt Lang. “Het zou mooi zijn als ik maandag in De Kuip tegen Gibraltar mag spelen. In mijn eigen stad, dat zou het wel compleet maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws