Vierhonderd vacatures op Brussels Airport

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De coronacrisis heeft er in de hele luchtvaartsector zwaar op ingehakt. Op Brussels Airport gingen zowat 4.000 banen verloren. Maar stilaan is er beterschap, en dat merken ze op de luchthaven ook aan het aantal vacatures. De luchthavenbedrijven zoeken zowat 400 mensen en dat zijn er evenveel als gemiddeld voor corona. Op 19 oktober vindt er een jobbeurs plaats.

Bron: BELGA

De jobbeurs is een initiatief van Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport. Negenentwintig bedrijven die personeel zoeken, zullen zich er voorstellen en er zijn workshops gepland, speeddates ...

Volgens Aviato is er voor elke achtergrond en elk opleidingsniveau wel een job te vinden: van vliegtuigtechnieker of afhandelaar, tot veiligheidsagent, douaneagent, chauffeur of nog logistiek medewerker.

“De bedrijven op Brussels Airport zoeken niet alleen luchtvaartpersoneel, maar ook mensen met goesting in een job in onder meer de horeca, security, sales, logistiek, administratie en de technische sector”, zegt Isabelle Borli, general manager van Aviato, in een persbericht. “Met deze jobbeurs hopen we zo veel mogelijk werkzoekenden te kunnen matchen met de openstaande jobs op en rond de luchthaven.”

De jobbeurs vindt plaats op dinsdag 19 oktober van 12.00 uur tot 15.30 uur in de Skyhall van Brussels Airport. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven.

LEES OOK

Nu in het nieuws