Loonsverlaging leden Vlaams Parlement 2 jaar geleden goedgekeurd, maar nog steeds niet doorgevoerd: “Een bewuste beslissing”

 

Het Vlaams Parlement heeft een loonsverlaging voor de parlementsleden die ze zelf bijna twee jaar geleden goedkeurde, nog niet doorgevoerd. Dat klaagt fractieleider Jos D’Haese van oppositiepartij PVDA woensdag aan. Hij dient een nieuwe resolutie in om de loonsverlaging alsnog tegen januari volgend jaar te regelen.

mtmBron: BELGA

Het Vlaams Parlement keurde in december 2019 unaniem een resolutie goed om het loon van de parlementsleden met 5 procent te verlagen. Bedoeling was dat het Uitgebreid Bureau tegen de begrotingsaanpassing van mei 2020 een voorstel zou uitwerken.

D’Haese stelde intussen vast dat die resolutie dode letter is gebleven. “Een bewuste beslissing”, vermoedde de fractieleider woensdag in ‘De ochtend’ op Radio 1. Om de loonsverlaging er toch door te krijgen, dient zijn partij dezelfde resolutie opnieuw in, met een nieuwe deadline.

LEES OOK. Spijbelaars in het Vlaams Parlement worden straks net zo streng aangepakt als langdurig zieken

LEES OOK.40 procent loonverlies, zoals elke andere burger: Vlaams Parlement schrapt onkostenvergoeding voor leden die meer dan 30 dagen afwezig zijn door ziekte

LEES OOK

Nu in het nieuws