Na noodweer juli: chocoladefabriek Galler hervat productie in Chaudfontaine

 

De chocoladefabriek Galler heeft de productie hervat in Vaux-sous-Chèvremont (Chaudfontaine) in de provincie Luik. Het bedrijf werd half juli zwaar getroffen door de overstromingen. Op sommige plaatsen van de ateliers, waar zo’n vijftig arbeiders werken, stond het water twee meter hoog. Onder meer de machines, die sinds 1976 werden gebruikt, moesten vervangen worden. De schade wordt nu geraamd op 12 miljoen euro.

mtmBron: BELGA

Drie vestigingen kwamen overeen om de productie van Galler tijdelijk te huisvesten: Cavalier in Eeklo (Oost-Vlaanderen), Fournipac in Andenne (Namen) en François Deremiens in Prouvy (Luxemburg). De lokale heropstart laat ook toe dat het personeel terug aan de slag kan.

Een deel van de site van Vaux-sous-Chèvremont kon ook worden gerenoveerd om de verpakking van de verschillende producties te huisvesten. “En zelfs als de productiekosten hoger zullen zijn dan de gebruikelijke kosten, zal de Chocolaterie Galler zijn prijzen niet verhogen”, aldus een persbericht.

Het bedrijf kon genieten van talrijke donaties op nationaal niveau waardoor het zijn activiteiten kan hervatten. Galler kreeg verder bankensteun van 4 miljoen euro. De aandeelhouders zullen 5 miljoen euro kapitaal injecteren. Door deze financiële transactie zal het gewicht van de Belgische aandeelhouders met 40 procent toenemen. De rest wordt gedeeltelijk gedekt door de verzekering en het Waalse Gewest. Het bedrijf produceert jaarlijks 1.700 ton chocolade.

LEES OOK

Nu in het nieuws