Advocaat: “Marc Dutroux is depressief, hij staat op de rand van de afgrond”

 

 ©  BELGA/AFP

Marc Dutroux heeft de hoop om ooit vervroegd vrij te komen, opgegeven. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez in de Sudpresse-kranten. “En dat maakt hem depressief. Het gaat echt niet goed met hem. Hij staat om de rand van de afrond.”

Michaël TemmermanBron: Sudinfo

Vorig jaar oordeelden psychiatrische experts dat Dutroux zelfs na 24 jaar in de gevangenis nog altijd “het hoogste risico op recidive” vertoonde. “Enkel een strikt en gesloten kader staat toe om het gevaar dat Marc Dutroux vormt voor de maatschappij in te perken”, zo luidde de conclusie van het 90 pagina’s tellende rapport. Kort erna trok Dutroux zijn verzoek tot vervroegde vrijlating – iets waar hij al jaren voor aan het strijden was in.

Meer nog: nu heeft hij de hoop ooit nog vervroegd vrij te komen volledig opgegeven, zegt zijn advocaat. “Sinds het rapport is hij depressief. Het gaat echt niet goed met hem. Hij staat op de rand van de afgrond.”

Dutroux zit nog altijd in een isolatieregime in de gevangenis van Nijvel. “Hij belt me wel meerdere keren per week”, aldus Dayez. “Ik heb het gevoel dat ik aan psychologische ondersteuning doe. Ik red het wel, maar het is niet makkelijk. Ik kan alleen maar vaststellen dat zijn mentale toestand achteruitgaat.”

Lees ook

Hoofdpunten