AA Gent in beroep tegen schorsing van Chakvetadze na rode kaart

 

 ©  BELGA

AA Gent heeft beroep aangetekend tegen de schorsing van twee speeldagen die het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oplegde aan middenvelder Giorgi Chakvetadze. Dat werd donderdag bevestigd.

Bron: BELGA

Chakvetadze werd voor twee speeldagen geschorst vanwege zijn rode kaart op het veld van Antwerp (1-0). Net voorbij het halfuur op de Bosuil trapte hij met de studs op de hiel van Pieter Gerkens. De Georgiër leek zelf ook verrast, maar scheidsrechter Boucaut toonde na het bekijken van de VAR-beelden geen genade: rood voor Chakvetadze. 

Een beslissing die AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck allerminst wist te appreciëren. De Buffalo’s rekenden dan ook op een milde strafvordering, maar het Bondsparket stelde twee speeldagen schorsing voor. AA Gent ging niet akkoord, omdat Chakvetadze de fout niet met opzet en bovendien aan matige intensiteit beging. De Buffalo’s zagen in tegenstelling tot het Bondsparket wel een verband tussen de schijnbeweging en de overtreding.

 Chakvetadze werd bovendien nog nooit eerder rechtstreeks uitgesloten, aldus AA Gent, dat dinsdag pleitte voor een volledig voorwaardelijke schorsing. Het Disciplinair Comité ging daar niet op in. Vrijdag gaan de Buffalo’s voor een herkansing voor de Disciplinaire Raad, die zich finaal over de fase en de strafmaat buigt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten