Onheil ten huize Andy Murray? Tennisicoon verliest kostbaar item op onwaarschijnlijke manier: “Ik ben een idioot”

 

Pech voor Andy Murray. De Schotse tennisser is het slachtoffer geworden van een diefstal.

Vincent Van Genechten

De gewezen nummer één van de wereld en drievoudig grandslamwinnaar vertoeft momenteel in Californië, waar hij het vrijdag opneemt tegen Adrian Mannarino in de eerste ronde van de BNP Paribas Open. Beter bekend als het tennistoernooi van Indian Wells. Daar raakte hij deze week zowel zijn schoenen als zijn trouwring kwijt...

Omdat het bijna 40 graden is, vond Murray dat zijn schoenen te hard “stonken” en dus wilde hij ze bij de terugkeer naar zijn hotel laten verluchten. Maar zonder balkon en zonder zin om zijn ganse hotelkamer slecht te laten ruiken, besloot de 34-jarige Schot om zijn schoenen buiten te laten staan. Onder zijn auto, die nabij geparkeerd stond.

 

 ©  REUTERS

“Toen ik de ochtend nadien ging kijken, waren mijn schoenen weg”, jammert Murray. “Mijn paar voor het toernooi, dus moest ik naar een lokale winkel gaan om er nieuwe te gaan halen. Van een ander merk en totaal anders qua vorm. Niet het einde van de wereld, maar verre van ideaal.”

En pas toen besefte Murray dat hij nog wat kwijt was. De Schot heeft namelijk de traditie om zijn trouwring aan zijn schoenveters vast te binden. “Toen ik me aan het opwarmen was voor een training, vroeg mijn fysiotherapeut plots waar mijn ring was. Oh nee, dacht ik meteen. Ik kan niet spelen met mijn trouwring rond mijn vinger, dus die hangt altijd aan mijn veters. Ook gestolen dus.”

Murray noemde zichzelf ook nog “een idioot” en vond het achteraf gezien “een vreselijk idee” om zijn schoenen onder zijn wagen te laten verluchten. “Het is onnodig om te zeggen dat ik er thuis niet meteen goed voor sta”, aldus het tennisicoon, die in 2015 trouwde met Kim Sears. “Ik wil dus proberen om mijn ring te vinden. Wie mij kan helpen...”

De oproep:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten