Bonucci excuseert zich voor rode kaart: “Ik ben nog kwader dan jullie, allereerst op mezelf”

 

 ©  ISOPIX

Leonardo Bonucci (34) heeft zich op sociale media verontschuldigt voor zijn snelle rode kaart in de halve finale van de Nations League tegen Spanje. Net toen de Italianen beter in de wedstrijd kwamen, pakte de kapitein al in minuut 42 op een domme manier zijn tweede gele kaart.

Jonas Withouck

LEES OOK.Spanje neemt revanche op Italië in Milaan en plaatst zich als eerste voor finale Nations League

Na een halfuur spelen had Bonucci al een eerste gele kaart gepakt nadat hij te wild ging reclameren bij de scheidsrechter. Een dikke tien minuten later ging de ervaren verdediger met zijn elleboog in duel met Sergio Busquets. Bonucci mocht al gaan douchen en de Italianen moesten nog meer dan een helft met tien verder.

Na die rode kaart werd het vrijwel meteen 0-2 en was de match gespeeld. De tien Italianen konden geen vuist meer maken en Spanje zat in een zetel. Zo kwam er een einde aan de reeks van 37 ongeslagen wedstrijden van de Azzurri.

Op sociale media heeft Bonucci zich gericht tot het volk om zijn excuses aan te bieden. “Ik ben nog kwader dan jullie, allereerst op mezelf. Het spijt me en mijn excuses”, klinkt het. “Maar dit Italië zal opstaan en sterker zijn dan ooit!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws