Hij de kok, zij de madam. Pieter en Céline openen nieuwe eetbar aan de Coupure: “Een stiekeme droom”

Hij de kok, zij de madam. Pieter en Celine startten samen een eetbar, De Kokmadam. 

Hij de kok, zij de madam. Pieter en Celine startten samen een eetbar, De Kokmadam. ©  fvv

Gent -

Aan Coupure Links is donderdag een nieuwe eetbar geopend: De Kokmadam. De madam is Céline De Beuf (28), de kok Pieter De Mulder (28). Het duo wil met verse, kwalitatieve bereidingen een lekkere en snelle hap bieden. “Een stiekeme droom.”

Simon Dekaezemaker

Op de hoek van Coupure Links en Bijlokehof zat twintig jaar geleden de broodjeszaak Piccolo. Toen zaakvoerder Jean-Paul onverwachts overleed, sloten de deuren en kwamen er studentenkoten in de plaats. “Ik had een goede band met Jean-Paul”, zegt Céline De Beuf (28).

“Ik vond het jammer dat Piccolo verdween, dus het was voor mij altijd een stiekeme droom om hier zelf iets te starten.” Donderdagochtend was het zover. Samen met haar vriend Pieter De Mulder (28) opende ze eetbar ‘De Kokmadam’. Zij bedient de klanten, hij staat in de keuken.

 

 ©  fvv

“We zijn een sterk team”, zegt Céline. “We hadden samen ook een foodtruck, waarmee we privéfeesten deden. Pieter is patissier van opleiding en dat is zijn passie. In het gebak steekt hij ook uren tijd. Hij wil namelijk kwaliteit brengen.”

Bij de Kokmadam kan je terecht voor ontbijt, lunch, broodjes én aperitief. De menu is beperkt, maar alles is vers gemaakt. “Mensen kunnen hier terecht voor een lekkere en snelle hap, maar één waar je duimen en vingers van aflikt”, zegt Céline. “Buikspek is onze specialiteit. We laten het traag garen en is een aanrader op een broodje. Pieter maakt zijn koeken ook met echte boter. Een aanrader!”

De Kokmadam, Coupure 235

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent