Facebook past thuiswerk aan na grote panne

 ©  AP

Facebook heeft alle werknemers opgeroepen om terug te keren naar het kantoor, in contrast met de eerdere beslissing om de optie tot thuiswerk permanent in te voeren.  De beslissing komt enkele dagen na de grote panne bij het socialemediabedrijf. Volgens Facebook zou die panne een minder grote impact gehad hebben indien er meer werknemers aanwezig waren in de Amerikaanse kantoren.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. Het zoveelste Facebook-schandaal en opnieuw raakt Zuckerberg niet verder dan ‘schieten op de pianist’ (+)

Facebook zal niet toelaten dat iedereen alleen van thuis werkt. Werknemers die thuis willen werken, moeten daarvoor nu een officiële aanvraag versturen. Alleen wie goedkeuring krijgt, kan dan thuiswerken. 

De grote panne trof niet alleen de verschillende producten binnen het technologiebedrijf - naast Facebook ook Instagram en berichtenapplicaties Messenger en Whatsapp - maar raakte ook het bedrijf zelf. Zo waren badges niet langer bruikbaar en raakten werknemers niet meer in kantoren of serverruimtes.

Ook werknemers bij technologiereus Google moeten thuiswerk aanvragen. Amazon en Apple zullen meer werknemers naar het kantoor brengen vanaf volgend jaar.

LEES OOK. Facebook-baas Mark Zuckerberg raakt in paar uur tijd 6 miljard dollar kwijt

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten