Zeker 55 doden bij bomaanslag op moskee in Afghanistan

 

 ©  REUTERS

Bij een zelfmoordaanslag in een moskee in het noorden van Afghanistan zijn vrijdag minstens 20 mensen om het leven gekomen en raakten ook zo’n 90 personen gewond. Dat meldt een agentschap van de Verenigde Naties.

Bron: CNN

De aanslag gebeurde tijdens het vrijdaggebed in de Sayed Abad Moskee in Kunduz. Volgens een woordvoerder van de taliban waren er veiligheidstroepen ter plaatse en onderzoeken ze de zaak.

Bij de zelfmoordaanslag vielen zeker 55 doden. IS pleegde vijf dagen geleden ook al een bomaanslag op een moskee in de hoofdstad Kaboel. Daar kwamen vijf mensen om het leven.

Islamitische Staat Khorasan is de lokale tak van IS in Afghanistan. Een kamikaze van de extremistische soennitische organisatie heeft zijn bommenvest laten ontploffen te midden van een menigte sjiitische gelovigen in de moskee, luidt het.

Nadat de taliban in Afghanistan aan de macht zijn gekomen, heeft Islamitische Staat Khorasan het aantal aanslagen opgedreven. De groepering zou volgens de Verenigde Naties tussen de 500 en enkele duizenden strijders tellen.

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AFP

 

 ©  EPA-EFE

 (sgg)

LEES OOK

Nu in het nieuws