Storingen bij Instagram en Facebook opgelost

© Het Nieuwsblad

Voor de tweede keer op een week tijd waren er vrijdagavond problemen bij Facebook en Instagram. De impact was minder groot dan begin deze week en na een tweetal uur waren de problemen grotendeels opgelost.

Verschillende buitenlandse media melden vrijdagavond dat Facebook, Instagram, Whatsapp en Messenger opnieuw problemen ondervinden. Ook in ons land waren er verschillende meldingen van mensen die niet op de platformen geraakten, anderen hadden weer geen probleem. Facebook bevestigde op zijn Twitter-account dat het “op de hoogte was van het feit dat mensen problemen hebben om toegang te krijgen tot onze apps en producten”. “We doen er alles aan om alles zo snel mogelijk weer normaal te krijgen en we verontschuldigen ons voor het ongemak”, aldus het bedrijf. Tegen 23 uur waren de problemen opgelost.

Het is al de tweede panne deze week bij de verschillende apps en websites van het bedrijf van Mark Zuckerberg. Afgelopen maandag lagen de apps wereldwijd urenlang plat. Het Amerikaanse bedrijf gaf toen defecte configuratie-aanpassingen aan de routers aan als de voornaamste oorzaak van de bijna zes uur durende storing. Daardoor kregen 3,5 miljard gebruikers geen toegang tot hun sociale media en hun berichtendiensten. Hoeveel mensen nu getroffen zijn, is nog niet bekend.

LEES OOK. Werknemers geraakten zelfs niet meer binnen in hun kantoor: hoe het helemaal fout liep bij Facebook

LEES OOK. Was zware panne de definitieve doodsteek voor Facebook? En hebben de concurrenten geprofiteerd?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten