Lotto-Soudal onderhandelt met Victor Campenaerts over een terugkeer

 

 ©  BELGA

Lotto-Soudal aast op een terugkeer van Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder mag gratis vertrekken bij het Qhubeka. De voorbije dagen werd reeds onderhandeld tussen Campenaerts en Lotto-manager Lelangue. Opmerkelijk omdat de renner twee jaar geleden nog met enige wrevel vertrok bij dezelfde ploeg.

Een volslagen verrassing is de belangstelling niet. Sinds bekend raakte dat Qhubeka al zijn renners wegens acute geldproblemen gratis laat vertrekken, liet Campenaerts eerder weten, staat zijn telefoon niet stil. Twee geïnteresseerde ploegen steken er evenwel bovenuit. UAE wil de 29-jarige Campenaerts na zijn prima prestaties in de Giro en diverse eendagswedstrijden graag aan zijn kern toevoegen. Maar vooral de belangstelling van Lotto-Soudal is zeer concreet.

Renner en ploeg zaten de voorbije dagen in Italië, waar Campenaerts straks het seizoen afsluit met de Ronde van Lombardije , al samen aan tafel. De werelduurrecordhouder zou na zijn bijzonder geslaagde reconversie van tijdrijder tot rittenkaper en renner voor eendagswedstrijden, een grote versterking kunnen zijn voor de voorjaarskern van Lotto-Soudal.

De belangstelling is des te frappanter omdat Campenaerts twee jaar geleden nog in onmin vertrok bij dezelfde ploeg. Campenaerts had in de lente van 2019 het werelduurrecord gebroken toen hij enkele maanden later van Lotto-manager Lelangue te horen kreeg dat hij andere oorden mocht opzoeken. Omdat de ploeg liever de voorkeur gaf aan de komst van Gilbert en Degenkolb en omdat getwijfeld werd aan de polyvalentie van toen nog ‘pure tijdrijder’ Campenaerts kon de Belgische ploeg hem geen deftig voorstel doen. Amper twee jaar later keren manager en ploeg op die stappen terug. Of ze in hun opzet zullen slagen, zal de volgende weken duidelijk worden. (wvo)

LEES OOK

Nu in het nieuws