Nederlandse gezondheidsdiensten vragen om bij Sinterklaasintrede niet te gooien met snoepgoed maar te zwaaien

 

 ©  BELGA

De Nederlandse gezondheidsdienst vraagt aan Sinterklaas en zijn pieten dit jaar om bij de plechtige intredes later dit jaar niet met snoepgoed te strooien, zo min mogelijk handen te geven aan kinderen en in plaats daarvan zo veel mogelijk te zwaaien. 

Bron: Telegraaf

Een woordvoerder van de gezondheidsdienst bevestigt in de Nederlandse media dat het om een landelijk advies gaat. “Het gegraai in zakken en het uitdelen van snoep via de handen zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met virussen en dus corona kan krijgen. En we willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

“Was van tevoren goed je handen en doe tussendoor niets anders. Of was je handen opnieuw nadat je bijvoorbeeld pauze hebt gehad of naar de wc bent gegaan”, luidt het advies aan de pieten.

Veel gemeenten worstelen nog met de intocht van dit jaar. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht kondigde deze week aan dat in haar stad, ondanks eerdere berichten, niet om een QR-code zal worden gevraagd bij het publiek.

LEES OOK

Nu in het nieuws