Thuisrijder Fausto Masnada grijpt net naast absolute stunt: “Tweede plaats voelt een beetje als zege”

 

 ©  ISOPIX

De Italiaan Fausto Masnada heeft Deceuninck - Quick-Step zaterdag verrassend de tweede plaats bezorgd in de Ronde van Lombardije: “Alaphilippe zei mij iets te proberen als ik de benen had”, reageerde de Italiaanse thuisrijder na afloop.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Masnada was de enige die in de finale naar Bergamo de oversteek naar de ontsnapte Tadej Pogacar kon maken, maar hij werkte nadien wel niet mee met de Sloveen. Toch moest hij aan het slot het onderspit delven, maar na afloop was de 27-jarige runner-up naar eigen zeggen toch blij. “Want dit is mijn eerste podium in een monument. Het is nog specialer om dit in mijn eigen woonplaats te doen.”

“Ik weet dat een tweede plaats geen zege is, maar het voelt wel een beetje zo omdat ik geklopt werd door een van de beste renners ter wereld. Hij was niet te kloppen vandaag. Tijdens de koers sprak ik met Julian (Alaphilippe, red.) en hij zei mij iets te proberen als ik de benen had. Dus ging ik vol door na de Passo di Ganda. Mijn vertrouwen was daar groot, want ik ken de afdaling en wegen.”

Masnada droeg zijn resultaat op aan zijn stad, die erg zwaar te lijden had aan het begin van de coronapandemie. “Het was de eerste keer dat ik de Colle Aperto (de slothelling in de straten van Bergamo, red.) opreed in een koers. De sfeer die de fans daar creëerden was ongelooflijk, dat blijft mij voor altijd bij. Het geeft mij kippenvel als ik er weer aan denk. Deze podiumplaats is voor hen en de hele stad Bergamo, die zo hard getroffen werd tijdens de pandemie.”

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten