Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder bezorgen België in ploegkoers nieuwe zilveren medaille op EK baanwielrennen

 

 ©  EPA-EFE

Op de vijfde en laatste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen hebben Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder de zilveren medaille veroverd in de ploegkoers.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De 36-jarige De Ketele, die eind dit jaar een punt zet achter zijn carrière, en de tien jaar jongere De Vylder verwierven 56 punten. Het goud ging naar de Nederlanders Yoeri Havik en Jan Willem van Schip, die twee winstronden en 60 punten pakten. De Portugezen Iúri Leitão en Rui Oliveira behaalden het brons met 49 punten.

Eerder op de dag werd Nicky Degrendele vijfde in de finale van de keirin. De West-Vlaamse, in 2018 wereldkampioene op dit onderdeel, zag hoe de Duitse Lea Sophie Friedrich naar de zege snelde.

In de ploegkoers bij de vrouwen eindigden Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq op de tiende plaats met 1 punt. De Britten Katie Archibald en Neah Evans reden naar de gouden medaille met 63 punten.

België sluit het EK in Grenchen af met drie zilveren medailles. Vrijdag werd Fabio Van den Bossche tweede in het omnium en kroonde Shari Bossuyt zich tot Europees vicekampioene in de puntenkoers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten