Christopher Nolan draait biopic over ‘vader van de atoombom’

In zijn nieuwe film vertelt Christopher Nolan () het verhaal van fysicus J. Robert Oppenheimer. ©  Arthur Mola/Invision/AP

Het nieuwe project van de succesvolle cineast Christopher Nolan is bekend. Oppenheimer zal zich baseren op het leven van de fysicus J. Robert Oppenheimer, die meewerkte aan de ontwikkeling van de atoombom.

Fans van Christopher Nolan (51) kunnen 21 juli 2023 alvast aanstippen in hun agenda. Dan zal de Britse regisseur zijn nieuwe prent uitbrengen. Die zal Oppenheimer heten en draaien om de gelijknamige fysicus en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook de hoofdrolspeler is al bekend: Cillian Murphy (45), ook wel bekend als Tommy Shelby uit het succesvolle Peaky blinders, zal J. Robert Oppenheimer vertolken. De Ierse acteur werkte al geregeld samen met Nolan. Zo speelde hij mee in diens Batmanfilms, Inception en Dunkirk.

(Lees verder onder de foto)

De echte J. Robert Oppenheimer. ©  www.bridgemanimages.com

Nolan, die opnieuw zelf het script schreef, trommelde wel meer oude bekenden op. Hoyte Van Hoytema staat opnieuw in voor de cinematografie. Ludwig Göransson tekent na Tenet opnieuw voor de muziek.(dewo)

Aangeboden door onze partners

Lees ook