Robrecht Vanden Thoren gaat online op date in nieuwe voorstelling

In zijn nieuwe voorstelling put Robrecht Vanden Thoren inspiratie uit zijn privéleven. “In de driekwart jaar dat ik single was, wilde ik wel op Tinder, maar vrienden hebben het me afgeraden.” 

Acteur Robrecht Vanden Thoren bereidt zich voor op de première van zijn tweede comedyvoorstelling Achteraf niet komen huilen. Daarvoor put hij uit zijn eigen ervaringen met online daten na zijn scheiding.

U kent hem vast nog van zijn rollen in Hasta la vista en Wat als, maar sinds 2019 is Robrecht Vanden Thoren (39) ook comedian. Nadat hij zich in zijn eerste solovoorstelling De hoogste berg liet inspireren door zijn scheiding, onderzoekt hij in opvolger Achteraf niet komen huilen de wereld van het online daten.

“Ik had nog geen Facebook toen ik met mijn ex begon,en nu verloopt de zoektocht naar een lief voor een groot deel via internet. Dat was ik niet gewoon en dat wilde ik onderzoeken in deze voorstelling”, vertelt hij. “In het driekwart jaar dat ik single was, wilde ik wel op Tinder, maar vrienden hebben het me afgeraden. Je zult in vreemde situaties terechtkomen, zeiden ze me.” Intussen heeft Vanden Thoren al geruime tijd een nieuwe vriendin. “Ik heb geprobeerd om iemand tegen te komen op café en dat is me ook gelukt, nog voor corona.”(fpts)

Aangeboden door onze partners

Lees ook