De zegebalans: Wout van Aert moet eerste plek delen met twee renners, ongenaakbaar Deceuninck - Quick-Step en Forza Italia

 

 ©  EPA-EFE

Het koersjaar 2021 zit er zo goed als op. Zondag staat enkel nog Parijs-Tours op het programma. Tijd om de balans op te maken van de overwinningen.

Vincent Van GenechtenBron: Pro Cycling Stats

Wout van Aert leidt het klassement van de renners. Maar de Belgische kampioen is niet alleen met dertien overwinningen. Ook Primoz Roglic en Tadej Pogacar mochten zo vaak hun handen de lucht insteken. Roglic is echter de échte nummer één met zeven tweede plaatsen en drie derde plekken. Van Aert zit aan zes en drie, Pogacar aan vier en vijf. Jasper Philipsen (9 zeges), Tim Merlier 9) en Remco Evenepoel (8) halen de top tien.

 

Bij de ploegen staat er alweer geen maat op Deceuninck - Quick-Step. Liefst 65 zeges boekte het team van Patrick Lefevere. Dat zijn er dertien meer dan nummer twee Jumbo-Visma. Alpecin-Fenix is knap vijfde met 31 overwinningen. Lotto-Soudal pakte er 16 en Intermarché - Wanty - Gobert 9.

 

Geen Belgische nummer één bij de landen. Ons land staat met 71 overwinningen zelfs ‘pas’ vierde. Italië leidt de dans met 91 zeges, voor Frankrijk met 80 en Nederland met 73.

 

LEES OOK

Nu in het nieuws