13 honden gedood in Vietnam omdat baasjes positief testten: “Wreed en onethisch”

 ©  Shutterstock

In Vietnam is verontwaardiging ontstaan nadat de gezondheidsautoriteiten 13 honden hebben gedood omdat hun baasjes positief hadden getest op het coronavirus. “Dit is wreed en onethisch”, klinkt het in tal van Vietnamese staatsmedia en op sociale media.

ckaBron: BELGA

Een koppel verliet vrijdag de zuidelijke provincie Long An om er de verder uitdijende coronapandemie te ontvluchten. Ze trokken naar de meest zuidelijk gelegen provincie Ca Mau. Filmpjes van hun tocht op de motorfiets en hun 13 honden in hun zog waren erg populair op Vietnamese sociale media.

De man en de vrouw arriveerden zaterdag bij een medische controlepost in Khanh Hung en allebei testten ze positief op COVID-19. Daarop besloten de lokale gezondheidsautoriteiten om alle honden te doden uit angst dat de dieren ook het virus zouden hebben.

Dat veroorzaakte veel verontwaardiging in staatsmedia en ook de reacties op sociale media waren afkeurend. “Er is wetenschappelijk geen bewijs dat honden het coronavirus kunnen overdragen op mensen”, reageerde een hoogleraar. “Dit is wreed en onethisch.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten