Florian Vermeersch aan de start van Parijs-Tours na hectische week: “Heb zeker 10.000 nieuwe volgers op Instagram”

 

 ©  BELGA

Wat een week voor Florian Vermeersch (22) na zijn verrassende tweede plaats in Parijs-Roubaix. De renner van Lotto-Soudal dook overal op in de media, maar moest ook nog trainen voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen: Parijs-Tours. “Het was druk, maar erkenning voor mijn prestatie doet deugd”, vertelde Vermeersch voor de start.

Jonas Withouck, Bram Vandecapelle

LEES OOK.Volg hier LIVE Parijs-Tours, de laatste grote koers van het seizoen

Op de radio, in de krant en op televisie: overal zag je Florian Vermeersch verschijnen de afgelopen week. Had de Oost-Vlaming wel nog tijd om te trainen? “De eerste dagen was het moeilijk om mijn focus te vinden, maar gelukkig moest ik niet heel veel trainen. Het was gewoon zaak om goed te recupereren van Roubaix.”

Alle media-aandacht stijgt vooral niet naar het hoofd van Vermeersch. “Ik ga daar heel rustig mee om. Ik heb er zeker 10.000 volgers bij op Instagram en heb al mijn meldingen moeten uitzetten omdat het niet meer te doen was.”

In Parijs-Tours krijgt Vermeersch zondag de kans om zijn indrukwekkende prestatie van in Roubaix te bevestigen. “Het parcours ligt me uitstekend: onverharde wegen, kasseien en hellingen, zo heb ik het graag. Ik ga proberen om in de finale mee te doen, maar alles zal ook afhangen van de vorm van de dag.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws