Seppe Nobels en Marcelo Ballardin bijten hun tanden stuk op de Leo in finale ‘Snackmasters’

Marcelo Ballardin en Seppe Nobels moeten een zo goed mogelijke Leo zien te maken in de finale van ‘Snackmasters’. 

Marcelo Ballardin en Seppe Nobels moeten een zo goed mogelijke Leo zien te maken in de finale van ‘Snackmasters’. ©  vtm

“Niks met chocolade.” Het was de enige wens van Snackmasters-finalisten Seppe Nobels en Marcelo Ballardin. Maar in deze laatste fase van het spel krijgen de twee sterrenchefs geen cadeaus: ze moeten de bekende Leo van Milka weten na te maken. Beiden roepen maandagavond een hulplijn in: Dominique Persoone, die de finale net niet haalde.

You must be truly desperate to come to me for help, een zinsnede die slechteriken zich in films al eens laten ontvallen wanneer de held hen toch nodig blijkt te hebben. We kunnen ons voorstellen dat Dominique Persoone (53) het ook gedacht moet hebben, toen zowel Seppe Nobels (39) als Marcelo Ballardin (39) bij hem kwam aankloppen.

Persoone werd in de halve finale van Snackmasters door Nobels immers naar huis gestuurd. Maar nu de finalisten hun opdracht kennen – de Leo van Milka namaken – slaat de paniek toe. “Ik wil geen chocolade krijgen. Ik vind het een moeilijk product om mee te werken”, had Ballardin al laten optekenen. En bij Nobels klonk dezelfde vrees. “Als er één ding is dat ik liever laat passeren, dan is het toch chocolade.”

Tja. Gelukkig is Persoone niet haatdragend. Nobels mag langskomen in zijn chocoladefabriek in Brugge en krijgt daar één wijze les. “Chocolade is als een vrouw: je mag die nooit forceren.” En wie belt net op dat moment naar Persoone? Juist, Ballardin. Eén ding is zeker: er wordt maandagavond gekokkereld op het heetst van de snede. (dewo)

LEES OOK