Eén uur file voor twee kilometer: nieuwe werf stuurt verkeer rond Dampoort in de soep

Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  fvv

GENT -

Een nieuwe werf heeft maandag de ochtendspits op de Gentse stadsring R40 zwaar verstoord. Auto’s moesten tot een uur in de file staan op de R40. De hinder zal nog een maand aanhouden.

Bert Staes

Het was voorspeld: er is een zware periode aangebroken voor autoverkeer in de wijde omgeving van de Dampoort. Maandagochtend kwam die voorspelling uit. De Lijn startte een nieuwe werf op aan het Neuseplein: daar worden versleten tramsporen hersteld. Broodnodig, er ontspoorde al een tram.

Maar de werf zorgt voor een extra hindernis voor autoverkeer in het noordoosten van de stad. Volgens VRT Verkeer stonden de auto’s rond 8.20 uur één uur in de file op de R40 om van de Dampoort tot voorbij de Muide te geraken, een stukje van nog geen twee kilometer.

 

 ©  Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De werken hebben ook gevolgen voor tram 4. De haltes Muidebrug, Sint-Salvatorstraat, Heilige Kerst, Coppinstraat en Sluizeken worden niet bediend, in het weekend en op feestdagen komt daar nog de halte Langesteenstraat bij. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen.

Volgens De Lijn zijn de spoorvernieuwings- en asfalteringswerken aan het Neuseplein nodig om de veiligheid van de reizigers en weggebruikers te verhogen. In 2018 ontspoorde er nog een tram. Maar daarvoor moet het kruispunt een maand onder handen genomen worden.

De werken gebeuren in twee fases en zullen tot 9 november duren. Meer informatie is te vinden bij De Lijn.

 

 ©  De Lijn

 

 ©  De Lijn

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent