F1-rookie houdt rondenlang Lewis Hamilton achter zich: “Geprobeerd om Max Verstappen aan de titel te helpen”

Lewis Hamilton achter Yuki Tsunoda tijdens de GP van Turkije 

Lewis Hamilton achter Yuki Tsunoda tijdens de GP van Turkije © Red Bull Content Pool

Als F1-rookie vocht Yuki Tsunoda tijdens de GP van Turkije een mooi duel uit met Lewis Hamilton. De Japanse nieuwkomer in de Formule 1 verweerde zich stevig tegenover de zevenvoudig wereldkampioen en dat deed hij met één belangrijke reden in het achterhoofd: Max Verstappen aan de wereldtitel helpen.

Lewis Hamilton is naast een zevenvoudig wereldkampioen ook een zeer ervaren regenrijder. Desondanks slaagde Tsunoda erin om Lewis Hamilton gedurende verschillende ronden achter zich te houden. Gevraagd of hij genoten heeft van zijn duel met Hamilton kwam de Japanner met een opmerkelijke uitleg.

“Ik wil Max zien winnen, het is het laatste jaar van Honda als motorpartner van Red Bull,” aldus Tsunoda, die zelf geruggesteund wordt door Honda.

“Ik probeerde Lewis zoveel mogelijk op te houden, ik weet niet gedurende hoeveel ronden. Ik probeerde het nog wat langer maar dat lukte niet.”

Uiteindelijk waren het acht ronden dat Tsunoda Lewis Hamilton achter zich wist te houden, waarna de zevenvoudig wereldkampioen veel sneller Lance Stroll, Lando Norris en Pierre Gasly in de andere AlphaTauri F1-bolide wist in te halen.

“Acht ronden is niet genoeg,” repliceerde Tsunoda, die duidelijk een fan is van Max Verstappen en de Nederlander veel liever dan Lewis Hamilton wereldkampioen ziet worden.

Meer F1-nieuws:- Mercedes: “Als Hamilton had geluisterd dan stond hij op het podium”- F1-piloot rijdt race uit zonder pitstop: zo verschrikkelijk zien zijn banden eruit!- Max Verstappen tweede tijdens GP van Turkije: “Ik ben erg tevreden”- Lewis Hamilton: “We hadden eerder moeten pitten of helemaal niet”- Bottas dolblij met tiende F1-overwinning: “Waarschijnlijk één van mijn beste races!”  (F1journaal.be)

Nu in het nieuws