‘Knettergekke” Alberto Contador fietst monstertocht en doet opmerkelijke onthulling: “Ik wilde een comeback maken”

 

 ©  AFP

Het zou wat geweest zijn, maar Alberto Contador zette zijn idee van een comeback in het wielerpeloton alsnog uit zijn hoofd. Dat vertelde de Spanjaard aan La Gazzetta dello Sport.

Vincent Van Genechten

‘El Pistolero’ won als klassementsrenner alles wat er te winnen valt. Twee keer de Tour (2007, 2009), twee keer de Giro (2008, 2015) en drie keer de Vuelta (2008, 2012, 2014). Vier jaar geleden vond de nu 38-jarige Contador het echter welletjes geweest en dus hing hij zijn fiets aan de haak.

Sindsdien richtte de Spanjaard samen met zijn gewezen rivaal Ivan Basso wielerploeg Eolo-Kometa op, waarmee hij dit jaar een rit won in de Ronde van Italië. Contador was toen tot tranen bewogen.

Maar ‘El Pistolero’ fietst zelf ook nog vaak. Zo is hij ambassadeur van 4GOLD, het bedrijf met sportvoedingssupplementen van Mathieu van der Poel. Toen de corona-uitbraak in Europa begon, dacht hij zelfs even aan een comeback in het peloton.

Contador en Basso (rechts) in hun actieve periode. 

Contador en Basso (rechts) in hun actieve periode. ©  BELGA

“Tijdens de lockdown ben ik opnieuw heel hard beginnen trainen”, aldus Contador bij de Gazzetta. “Mijn niveau was quasi hetzelfde als toen ik stopte. Ik droeg wat meer kilo’s mee, maar die zou ik er wel afkrijgen door te trainen. Op een bepaald moment wilde ik terugkeren in de koers voor één wedstrijd, de Giro. Ik wilde de Ronde van Italië 2020 rijden.”

Maar van een comeback kwam, net als bij Tom Boonen, uiteindelijk niets in huis. Desondanks rijdt Contador nog veel kilometers op de fiets.

“Alberto is knettergek”, aldus Basso. “Een paar weken geleden reed hij met enkele vrienden nog van Pinto naar Milaan. Een trip van 1.600 kilometer en dat in amper zes dagen. Hij had dat namelijk beloofd na de Giro-ritzege van Lorenzo Fortunato. Als we volgend jaar twee ritten winnen, rij ik van Milaan naar Pinto. Hoewel dat mogelijk met een elektrische fiets zal zijn (lacht).”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

LEES OOK

Nu in het nieuws