Daikin Europe wil minstens 400 werknemers aanwerven in België tegen 2025

 

 ©  dji

Daikin Europe wil tegen 2025 in totaal 4.000 werknemers aanwerven in het kader van een  nieuw groeiplan. Dat meldt de aircoproducent maandag. Minstens 400 aanwervingen zullen in België gebeuren.

jvhBron: BELGA

Het gaat voornamelijk over R&D, service en hoofdkwartier gerelateerde functies. Daikin wil met het groeiplan een leverancier worden van totaaloplossingen in verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling in zowel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Daikin Europe heeft in België vestigingen in Oostende, Gent en Brussel. Voor Europa voorziet het bedrijf een totaalinvestering van 840 miljoen euro. Het bedrijf wil daarmee onder meer koolstofneutraal zijn tegen 2050. Als eerste tussentijdse doelstelling wil het alvast een vermindering van de CO2-uitstoot met 30 procent behalen tegen 2025. 

Verder wil het bedrijf uitgroeien tot een leverancier van totaaloplossingen. “In de komende jaren streeft Daikin naar een ruimer aanbod diensten met toegevoegde waarde op basis van connectiviteit van de apparatuur, zoals de monitoring van CO2-niveaus in gebouwen, energieconsumptie en voorspellend onderhoud”, klinkt het bij Daikin.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten