Bemanning van boot met ton coke onderweg naar Antwerpen urenlang gegijzeld door commando’s

 

 ©  rr

Een gewapend commando heeft zondagnacht de bemanning van een boot die voor anker ligt in het Noord-Franse Duinkerke urenlang gegijzeld. Op de boot werd vorige week 1.127 kilogram cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen.

jtp, sare, jvhBron: Eigen berichtgeving, Belga

Bulkcarrier Trudy was eind september vanuit Brazilië en via een tussenstop in Spanje onderweg naar Antwerpen met een lading kalk. De Franse douane had lucht gekregen dat er drugs gesmokkeld zou worden en onderschepte de boot om die af te leiden naar de haven van Duinkerke. Na een urenlange actie vonden de speurders uiteindelijk veertig zakken met cocaïne, in totaal 1.127 kilogram, achter een scheidingswand.

Het schip werd verzegeld en volgens een bron dicht bij het onderzoek was een aflossingsbemanning aan boord. “Rond 1 uur ‘s nachts hield een tiental individuen de twintigtal bemanningsleden gegijzeld”, aldus een politiebron. “De waarschijnlijke bedoeling was de drugs en het geld te recupereren, maar rond 5 uur zijn ze met lege handen weer vertrokken.”

De gijzelnemers waren gewelddadig, sommigen waren met houten stokken gewapend, maar onder de bemanning liep niemand fysieke verwondingen op. De leden van het commando spraken onder elkaar vooral Engels. Negentien bemanningsleden van de boot zijn in verdenking gesteld. Vijftien van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten