Paul McCartney ontkent dat hij aan basis lag van split Beatles: “Het was onze Johnny”

Paul McCartney en John Lennon ©  Belga

Ruim vijftig jaar na het uiteenvallen van de Beatles wil Paul McCartney iets rechtzetten. Het was niet hij, maar John Lennon die uiteindelijk de stekker uit de groep trok. Dat vertelt McCartney in een interview aan BBC Radio.

jvhBron: De Telegraaf

“Ik heb die breuk niet aangewakkerd. Dat was onze Johnny”, stelt de 79-jarige. “Dit was mijn band, dit was mijn baan, dit was mijn leven, dus ik wilde ermee voort.” Maar Lennon dacht daar volgens McCartney anders over. “John wilde een nieuw leven opbouwen met Yoko. Hij wilde zich altijd al wat meer afzetten van de samenleving. Hij is opgevoed door zijn tante Mimi, die nogal overheersend was, dus hij voelde altijd de behoefte los te breken.” De muzikant lijkt zo aan te geven dat hij Yoko Ono niet verantwoordelijk houdt voor de keuzes van Lennon.

McCartney noemt het einde van de Beatles de moeilijkste periode uit zijn leven, vooral omdat in de media vaak werd gespeculeerd dat hij degene was die achter het einde van de groep zat. “Ik moest daarmee leven, want dat was hoe mensen het zagen. Ik kon alleen maar vertellen dat het niet zo was.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook