“Ik heb dit lang verstopt”: bekende ontwerper toont hoe erg hij eraan toe was na ontploffing in zijn huis

 ©  Instagram Olivier Rousteing

De Franse modeontwerper Olivier Rousteing, de baas van het modehuis Balmain, heeft onthuld dat hij vorig jaar ernstig verbrand raakte bij een ontploffing in zijn huis in Parijs.

jvh

Rousteing (36) deelde zondag op Instagram foto’s van zichzelf gehuld in verbanden, met zichtbare brandwonden in het aangezicht. Het was dan exact één jaar geleden dat een haard in het huis van Rousteing ontplofte, maar de modeontwerper had dat nieuws tot zondag geheimgehouden. “Ik ben eindelijk klaar om dit te delen”, schreef Rousteing. “Ik verstop dit al veel te lang, en het is tijd dat jullie dit weten. Een jaar geleden ontplofte een haard in mijn huis. Ik werd de volgende ochtend wakker in het ziekenhuis. Het getalenteerde personeel, dat een ongelooflijk aantal coronagevallen moest verzorgen, droeg geweldig zorg voor me. Ik kan hen niet genoeg bedanken.”

“Ik deed er alles aan om dit verhaal voor zo veel mogelijk mensen geheim te houden”, ging Rousteing verder. “Eerlijk gezegd weet ik niet goed waarom ik zo beschaamd was. Misschien was het de obsessie met perfectie waar de modewereld zo bekend voor staat, of waren het mijn eigen onzekerheden. Om het te vergeten werkte ik tijdens mijn herstel dag en nacht aan mijn collecties, in een poging om de wereld te doen dromen. Tegelijkertijd verstopte ik mijn littekens achter maskers, coltruien, lange mouwen en zelfs veel ringen tijdens interviews of fotoshoots.”

“Ik besef nu de kracht van sociale media: om enkel te onthullen over jezelf wat je wil tonen. Waardoor we allemaal een verhaal vertellen waarin we vermijden wat we niet willen zien of laten zien. Maar een jaar later – genezen, gelukkig en gezond – besef ik hoe gezegend ik ben. Ik voel me zo vrij, zo goed, en zo gelukkig. Ik begin vandaag een nieuw hoofdstuk met een glimlach op mijn gezicht en met een hart vol dankbaarheid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook