WHO-experten bevelen extra dosis aan voor mensen met verzwakt immuunsysteem

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Een WHO-expertengroep heeft maandag besloten dat een extra vaccindosis tegen COVID-19 voor mensen met een matig of zwaar verzwakt immuunsysteem is aanbevolen. Die aanbeveling geldt voor alle vaccins die goedgekeurd zijn door het VN-agentschap. In ons land werden een maand geleden al de eerste uitnodigingen voor een extra prik verstuurd naar personen met een verminderde immuniteit.

jvhBron: BELGA

De VN-organisatie benadrukte dat het niet gaat om een aanbeveling voor een extra prik voor de hele bevolking. Zeker tot eind dit jaar moet er, wat de WHO betreft, een moratorium komen op zo’n algemene derde prik om vaccins te kunnen bezorgen aan landen waar de vaccinatiegraad nog altijd (heel) laag is. De WHO gaf zijn goedkeuring aan de vaccins van Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson, Sinopharm en Sinovac.

De experten van de Wereldgezondheidsorganisatie beslisten ook dat een derde dosis nodig is voor alle 60-plussers die eerder ingeënt werden met coronavaccins van de Chinese bedrijven Sinovac en Sinopharm. Die derde dosis mag van een andere producent zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten