Zilvermeercross in Mol geannuleerd: “We kregen het financiële plaatje niet rond”

 ©  BELGA

De Zilvermeercross in Mol - die op zaterdag 30 oktober gepland stond - gaat dit jaar niet door. Organisator Koen Monu last een sabbatjaar in en hoopt dat zijn veldrit in het seizoen 2022-2023 kan opgenomen worden in een regelmatigheidscriterium. Begin dit jaar werd de Zilvermeercross wel nog georganiseerd. Toen wonnen Wout van Aert en de Nederlandse Lucinda Brand.

Bron: BELGA

“Het was een probleem dat er voor de Zilvermeercross dit jaar geen rechtstreekse uitzending op televisie mogelijk was”, meldt Koen Monu. “Ik heb mijn sponsors hiervan op de hoogte gebracht. Wat later was er dan toch de mogelijkheid dat mijn cross rechtstreeks uitgezonden zou worden, maar dan hadden sommige van mijn partners hun geld al voor andere doelen gebruikt. Ik kreeg het financiële plaatje op die manier niet meer rond. Vandaar hebben we besloten dit seizoen een kruis te maken over onze Zilvermeercross. Vergeet ook niet dat we in volle coronapandemie wel hebben georganiseerd. Onze wedstrijd vond plaats zonder publiek. Dat was ook een zware dobber op financieel vlak. En ook de crossen in Boom en Heusden-Zolder, die ik eveneens organiseer, vonden plaats zonder publiek.”

 ©  BELGA

Naast de Zilvermeercross heeft Koen Monu dus nog de Superprestigewedstrijden op De Schorre in Boom (4 december) en in Heusden-Zolder (27 december) in zijn portefeuille. “Ik zou natuurlijk maar wat graag de Zilvermeercross ook opgenomen zien in het kransje van de Superprestigecrossen. Sommige renners, zoals Mathieu van der Poel, begrijpen trouwens helemaal niet waarom de cross in Mol geen klassementswedstrijd is. Er is een pak mogelijkheden in en rond het Zilvermeer. We lassen dus nu noodgedwongen een sabbatjaar in, maar ik hoop dat ik mijn sponsors en de provincie binnenkort kan melden dat de Zilvermeercross vanaf volgend seizoen in een regelmatigheidscriterium is opgenomen”, besluit Monu.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten