Antwerp Giants vat morgenavond Europese campagne aan

Bergen opent groepsfase FIBA Europe Cup tegen Griekse Ionikos

 

 ©  BELGA

Vanavond gaat de groepsfase van de FIBA Europe Cup van start. Dit met twee Belgische ploegen: Bergen en Antwerp Giants. De Henegouwers en Sinjoren zitten jammer genoeg in dezelfde poule. Bergen opent vanavond tegen het Griekse Ionikos.

Patrick Ceulemans

De groepsfase van de FIBA Europe Cup gaat vanavond van start. Met twee Belgische ploegen, Bergen en Antwerp Giants, die allebei in poule F zitten. Bergen opent vanavond (20u30) in eigen midden tegen Ionikos. De Griekse ploeg uit Pireaus telt in de Griekse A1 1 op 2 en won afgelopen weekend nog met 93-83 van Aris Saloniki. Moses Kingsley (ex-Antwerp Giants) is met een knieblessure niet inzetbaar.

Antwerp Giants woensdag in het Sportpaleis

Nog in poule F zit de Portugese kampioen Sporting CP Lissabon. Sporting CP is woensdagavond te gast in Antwerpen. De partij van de Giants gaat door in het Sportpaleis.

Van de acht poules van vier is de top 2 gekwalificeerd voor de Last 16. Tussen 8 december en 9 februari wordt gespeeld in vier poules van vier. De top 2 is geplaatst voor de kwartfinales. Vanaf dat moment wordt het knock-out systeem in een thuis- en uitwedstrijd gehanteerd. Zowel Bergen als Antwerp Giants vatten de FIBA Europe Cup met ambitie aan en gaan voor een stek in de tweede fase.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten