Telenet haalt webruimte van 60.000 klanten volgend jaar offline

 

 ©  Telenet

Telenet stopt met gratis webruimte bij zijn internetabonnementen. Klanten die nog een eigen website hebben bij de provider, zullen die op 1 juni zien verdwijnen. Het gaat om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn.

mtmBron: BELGA

Internetproviders gaven jarenlang een beetje webruimte aan klanten, zodat die een eigen eenvoudige website op poten konden zetten of kleine bestanden online konden opslaan. Het gaat bij Telenet om webadressen die starten met http://users.telenet.be/.

Vanaf 1 december zullen klanten geen nieuwe webruimte meer kunnen aanmaken, en vanaf juni 2022 haalt Telenet de bestaande websites offline.

Volgens het bedrijf zijn er intussen betere oplossingen. “We wijzen klanten door naar de tal van gratis alternatieven die bestaan voor info delen, afhankelijk van waar klanten de webruimte voor gebruiken, zoals Google Drive, Onedrive, Facebook- of Whatsapp-groepen... Voor echte websites zijn er ook gratis alternatieven zoals Wix en Weebly”, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

Zakelijke klanten maakten volgens Telenet nog amper gebruik van het verouderde systeem. Diegenen die het wel deden, krijgen een betalend alternatief aangeboden met meer mogelijkheden.

Concurrent Proximus bouwde de webruimte voor particuliere klanten eerder dit jaar al af.

LEES OOK

Nu in het nieuws