Na veel speculatie: Prins Harry en Meghan Markle komen niet naar Groot-Brittannië

 

 ©  ISOPIX

Het gonsde de voorbije weken van de geruchten dat prins Harry en Meghan Markle met hun gezin naar Groot-Brittannië zouden komen om de kleine Lilibet te laten dopen. Daar blijkt nu niets van aan, zo beweren koninklijke bronnen in de Britse pers.

Hanne Vandenweghe

Prins Harry en Meghan Markle werden op 4 juni de trotse ouders van hun dochtertje Lilibet, wiens naam een ode is aan koningin Elizabeth II. Aanvankelijk leek het erop dat ze het meisje zouden laten dopen in Windsor Castle in het Verenigd Koninkrijk, maar volgens de laatste geruchten van koninklijke bronnen zouden ze nu toch de voorkeur geven aan een ceremonie in Californië.

Die ‘ingewijden’ hebben in The Telegraph onthuld dat een doop in het Verenigd Koninkrijk “hoogst onwaarschijnlijk” is en dat het koppel ervoor zal kiezen om hun dochter te dopen in de episcopaalse kerk is, een gematigd protestantse, anglicaans-christelijke kerk in de Verenigde Staten.

De beslissing doet alvast vragen rijzen bij fans van de Britse koninklijke familie, want het is niet duidelijk wanneer de koningin ooit de achterkleindochter die naar haar is vernoemd persoonlijk zal ontmoeten. Het nieuws komt ook net nadat bekendraakte dat prins Harry volgende week niet naar Groot-Brittannië al afzakken om zijn broer, prins William, te vergezellen op een feest ter ere van hun overleden moeder, prinses Diana.

LEES OOK