Japan maakt met late zege einde aan Australische recordreeks in WK-kwalificatie

 

 ©  AP

Japan heeft een einde gemaakt aan de recordreeks van de Australische voetballers in de WK-kwalificatie. Na elf overwinningen op rij verloren de ‘Socceroos’ in Saitama met 2-1. Australië blijft met negen punten uit vier wedstrijden wel koploper, maar kan gepasseerd worden door Saudi-Arabië (negen punten uit drie duels) en zag Japan tot op drie punten naderen.

Bron: BELGA

De ploeg van bondscoach Graham Arnold vierde afgelopen week de elfde overwinning op rij in de WK-kwalificatie en overtrof daarmee de prestatie van Mexico, Spanje en Duitsland. Die landen boekten op weg naar de WK’s van respectievelijk 2006, 2010 en 2018 tien overwinningen achter elkaar in de kwalificatie. Voor Spanje en Duitsland gold dat de kwalificatie ook uit tien wedstrijden bestond.

De recordreeks van Australië begon in september 2019. Ruim twee jaar later eindigde die reeks in Japan. Ao Tanaka zette het gastland al in de 8e minuut op voorsprong. Ajdin Hrustic trok de stand 20 minuten voor tijd gelijk uit een vrije trap. In de slotfase maakte Aziz Behich (85.) een eigen doelpunt waartegen Mathew Ryan (ex-Club Brugge en KRC Genk) kansloos was.

 

 ©  AP

Bij Australië stond KV Kortrijk-verdediger Trent Sainsbury tussen de lijnen. Junya Ito (KRC Genk) maakte de partij vol bij Japan. Ook Takehiro Tomiyasu en Wataru Endo, elk met een verleden bij STVV, voetbalden mee.

 

 ©  AP

 

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten