Ook op Wembley nieuwe incidenten met Hongaarse fans

De Londense politie haalde de matrakken boven. Een triest beeld voor de aftrap van Engeland-Hongarije.

De Londense politie haalde de matrakken boven. Een triest beeld voor de aftrap van Engeland-Hongarije.

Hongarije behaalde dinsdagavond in WK-kwalificatiegroep I een knap punt tegen Engeland (1-1), maar de avond werd overschaduwd door nieuwe incidenten met Hongaarse fans. Kort voor de aftrap zouden die een steward racistisch bejegend hebben. Toen de politie arrestaties wilde verrichten, liep het uit de hand.

Zo’n duizend Hongaarse fans waren aanwezig op Wembley en tijdens de wedstrijd konden ze zich verheugden door de uitstekende prestatie van hun nationale ploeg tegen Engeland. Een perfecte avond werd het echter niet en daarvoor zorgden de Hongaarse fans enkele minuten voor de aftrap toen een tiental onder hen slaags raakte met de ordediensten.

Volgens de Londense politie werden de onlusten ontketend toen een steward racistische opmerkingen naar het hoofd kreeg geslingerd.

De politie wilde arrestaties verrichten waarna het uit de hand liep. Eén Hongaarse fan bloedde aan het hoofd nadat de Londense politie de ergste heethoofden te lijf was gegaan met matrakken.

Kort voor de aftrap jouwden Hongaarse fans de Engelse spelers uit toen die op de knie gingen zitten om de Black Lives Matter-beweging te steunen.

De Hongaarse voetbalbond dreigt opnieuw gestraft te worden nadat het door de Europese en wereldvoetbalbond UEFA en FIFA al werd veroordeeld voor vier wedstrijden achter gesloten deuren omwille van racistische en homofobe incidenten tijdens het voorbije EK en hun ontmoeting in september tegen Engeland (0-4-nederlaag).

In dezelfde WK-kwalificatiegroep werd Albanië-Portugal (0-1) een tijdlang stilgelegd omdat er flessen op het veld werden gegooid.

LEES OOK

Nu in het nieuws